VTM-ankers Birgit Van Mol en Freek Braeckman in quarantaine
Foto: rr
De kijkers van VTM Nieuws zullen het een tijdje zonder Freek Braeckman en Birgit Van Mol moeten doen. De twee nieuwsankers zitten in quarantaine, meldt VTM.

Hij presenteerde maandag nog om 13 uur nieuws, maar nu zullen ze het bij de nieuwsredactie  van VTM even zonder Freek Braeckman (41) moeten stellen. Hij werd vanwege het nieuwe coronavirus thuis in quarantaine gezet. Hij vertoont enkele symptomen, zoals koorts.

Ook collega Birgit Van Mol (52) is al een tijdje niet te zien als anker. Zij laat weten dat ze zeker besmet is met het virus en daarom ook in quarantaine zit. In een filmpje op sociale media liet ze weten dat haar symptomen niet bijzonder ernstig zijn en dat ze zich 'vrij oké' voelt.

Faroek Özgünes

Om het gat te vullen dat Braekman en Van Mol achterlaten, zal misdaadjournalist Faroek Özgünes de ankerploeg een aantal dagen versterken. Hij presenteert mee het middagnieuws en late nieuwsupdates. Stef Wauters, Dany Verstraeten en Cathérine Moerkerke blijven op post voor de uitzendingen van 13 uur, 17.45 uur en 19 uur.

VTM Nieuws werkt met een A-ploeg en een B-ploeg. Dat kwam maandagavond ter sprake tijdens de eerste aflevering van het programma Helden van hier: corona. Deze twee ploegen komen bewust niet met elkaar in contact om te vermijden dat een groot deel van de redactie besmet raakt.