Man probeert stervende vader weg te halen uit Brussels ziekenhuis
De vader van de man was besmet met het coronavirus (themabeeld) Foto: Photo News

Een twintiger heeft afgelopen vrijdag geprobeerd zijn stervende vader mee te nemen uit een ziekenhuis in de Brusselse gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe. De vader, een vijftiger, was besmet met het coronavirus en de politie heeft de twintiger moeten overmeesteren om hem tegen te houden.

Dat meldt de krant La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. De vader was opgenomen in het ziekenhuis nadat hij besmet was geraakt met het coronavirus. Maar de zoon had het er uitermate moeilijk mee dat hij zijn vader slechts zeer korte tijd mocht zien.

De jongeman barricadeerde zich daarop in de ziekenhuiskamer van zijn vader, maakte het beademingstoestel los en probeerde daarop met het ziekenhuisbed waarop zijn vader lag het gebouw te verlaten.

De lokale politie van de zone Montgomery (Etterbeek/Sint-Lambrechts-Woluwe/Sint-Pieters-Woluwe) moest ter plaatse komen maar de jongeman bedreigde de agenten daarop met een mes. Uiteindelijk kon hij met behulp van een hond overmeesterd worden.

De twintiger werd ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Dat liet hem voorleiden bij de onderzoeksrechter en die plaatste de jongeman onder aanhoudingsbevel voor verboden wapenbezit. ‘De man is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst’, zegt parketwoordvoerster Stéphane Lagasse.