Ook kappers moeten de deuren verplicht sluiten
Foto: frederik beyens

Vanaf morgen gaan ook kapperszaken op slot, dat besliste de Nationale Veiligheidsraad vandaag. Door de beslissing kunnen kappers voortaan wel een hinderpremie aanvragen.

De Nationale Veiligheidsraad besliste vandaag dat ook kapperszaken vanaf morgen verplicht de deuren moeten sluiten. De voorbije dagen deden veel zelfstandigen dat al uit eigen beweging, met risico op een serieus inkomstenverlies.

Door daar nu een verplichte sluiting van te maken, hebben ook kapperszaken voortaan recht op een hinderpremie van 4.000 euro. Die kwam er vorige week al om verschillende ondernemingen en winkels die door de coronamaatregelen getroffen worden, te behoeden voor een zware financiële kater. Al meer dan 110.000 Vlaamse ondernemers hebben zich online aangemeld om een compensatie te vragen.

Unizo vindt het alvasr de enige juiste beslissing. Ook de sectorfederatie van Belgische kappers, Coiffure.org, reageert opgelucht.'Eindelijk is er dan toch duidelijkheid gekomen', zegt woordvoerder Jef Vermeulen aan persagent Belga.