Solidair met een T-shirt
Foto: Flâneur Clothing

Heel wat modelabels zetten hun naaisters aan het werk om mondmaskers te fabriceren, maar er zijn ook enkele spelers die ons verblijden met stukken die ons zullen herinneren aan deze bijzondere tijd.

Het Gentse Flâneur Clothing heeft een tijdelijke collectie van truien en T-shirts gelanceerd met de niet mis te verstane boodschap ‘Blijf in uw kot’. Een antwoord op de lockdown-feestjes die massaal werden georganiseerd voor de strenge maatregels werden ingevoerd om een verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan.

‘We zien te veel generatiegenoten die de boodschap nog niet begrepen hebben, we hopen echt dat dit initiatief ogen kan doen opengaan’, aldus medeoprichter Seger Scheyving. Het modelabel belooft de opbrengst van de kledingstukken integraal weg te schenken aan goede doelen in de zorgsector. ‘Daarnaast hopen we ons doelpubliek aan te zetten om de mouwen op te stropen en hen te helpen die het nu moeilijk hebben, daar waar het kan’, klinkt het nog.

De Britse zangeres Rita Ora heeft de handen in elkaar geslagen met de Verenigde Naties en de Wereldgezondheidsorganisatie. Samen hebben ze T-shirts, truien en petten gelanceerd met de afbeelding van een microbe die wordt verpletterd, en de boodschap ‘Stop de spread’.

De volledige opbrengt is bestemd voor het Solidarity Response Fund van de WHO, dat gezondheidswerkers voorziet van beschermingsmateriaal en ook onderzoek naar een mogelijk vaccin financiert.