Harvey Weinstein test positief op coronavirus
Voormalig filmproducent Harvey Weinstein Foto: REUTERS

Ook de pas veroordeelde filmproducent Harvey Weinstein heeft het coronavirus te pakken. Dat bevestigde het hoofd van de New Yorkse cipiersvakbond gisteravond.

Weinstein (68) werd vorige maand veroordeeld tot 23 jaar gevangenisstraf voor verkrachting en zit momenteel zijn straf uit in Wende Correctional Facility in de Amerikaanse staat New York. Daar zou hij vorige week het sars-CoV-2-virus hebben opgelopen. Een test die zondagochtend werd afgenomen, was positief.

Het hoofd van de New Yorkse cipiersvakbond, die het nieuws bevestigde, zegt zich zorgen te maken over de middelen die voorhanden zijn om besmettingen in het gevangeniswezen te voorkomen. Van alle Amerikaanse staten is New York met 15.000 bevestigde gevallen en 114 doden het hardst getroffen door de recente corona-uitbraak.

Vorige week vrijdag werd ook bekendgemaakt dat Weinstein mogelijk zal worden overgebracht naar Los Angeles waar hij (nogmaals) terecht moet staan op verdenking van verkrachting en seksueel misbruik. Hij riskeert daarbij een bijkomende celstraf van 28 jaar.