De Backer moet tekort aan mondmaskers tegengaan
Philippe De Backer (Open VLD) Foto: Photo News

Minister Philippe De Backer (Open VLD) krijgt het voogdijschap van de task force die belast is met het beheer van medische hulpmiddelen en geneesmiddelen. Dat heeft premier Sophie Wilmès (MR) beslist.

Bedoeling is het beheer van de strategische voorraden te beheren, en tekorten te vermijden. 'De levering van medische apparatuur en medicijnen is een cruciale uitdaging in de strijd tegen covid-19. Ik denk bijvoorbeeld aan het probleem van de maskers, die wereldwijd schaars zijn’, legt premier Wilmès uit. 'Daarom hebben we een minister nodig die hier fulltime mee bezig kan zijn. De regering gaat akkoord en de verschillende partijen die haar steunen ook.’

Deze werkgroep brengt verschillende betrokkenen uit de medische en farmaceutische sector samen met vertegenwoordigers van de deelstaten en hun administraties, de FOD Volksgezondheid, de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen, de FOD Economie, juridische experts en de kabinetten van Justitie, Volksgezondheid en van de Eerste Minister.


Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in