Spirou Charleroi beëindigt samenwerking met coach Pascal Angillis
Foto: BELGA

Spirou Charleroi en coach Pascal Angillis hebben zogenaamd in onderling overleg hun samenwerking beëindigd. Dat heeft de basketbalclub donderdagavond bekendgemaakt.

Medio oktober 2019 legde Pascal Angillis tijdelijk zijn taak als coach van Spirou neer om zijn zoon Sidy, bij wie een tumor was ontdekt, te steunen. Vervolgens nam assistent Sam Rotsaert de leiding van de eerste ploeg in handen, met de bedoeling die uiteindelijk weer af te staan aan Angillis. Maar Angillis zal dus niet op de bank terugkeren bij de Carolo’s.

“Pascal was vele jaren actief bij Spirou, in verschillende functies en met slechts één doel in het hoofd: de club groter maken”, zo staat te lezen in het persbericht. “In die missie is hij met brio geslaagd, altijd met hetzelfde motto: ‘We Over Me’. We willen Pascal hartelijk bedanken voor al zijn werk. We hebben zijn professionalisme en menselijke warmte enorm geapprecieerd. Een echte gentleman die hachelijke posities innam voor de club.”

Vorige week besliste de Pro League dat de competitie niet meer hervat zal worden. Oostende werd voor de negende keer op een rij uitgeroepen tot kampioen. Charleroi eindigde op de vijfde plaats, met negen zeges en acht nederlagen. In de finale van de Beker van België ging het team van Sam Rotsaert met 83-78 onderuit tegen de Antwerp Giants.

Pascal Angillis is vanaf heden beschikbaar voor een nieuwe basketploeg. In eerste klasse was de Oostendenaar voordien ook trainer-coach bij Limburg United (mannen) en Castors Braine (vrouwen). Ook heeft hij enkele interims als hoofdcoach bij Charleroi achter de rug. Eveneens was hij assistent-coach van Luik en van de Belgian Lions.