Antwerp Giants boos omdat Oostende tot kampioen wordt uitgeroepen in het basketbal na stopzetten competitie
Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Oostende mag zich sinds gisteren kampioen noemen in de EuroMillions Basketball League, en dat is helemaal niet naar de zin van bekerwinnaar Antwerp Giants. Dat eindigt als derde en zal daarom moeten uitkomen in de minder hoog aangeschreven FIBA EuroCup.

Zaterdagmiddag werd in Brussel door de Pro League in het basket besloten de competitie definitief te staken. Dat gebeurde in een conclaaf dat ze in Antwerpen, dat schrik had van overhaaste beslissingen, te vroeg vonden komen. “Toen we vaststelden dat we als enige club nog wilden wachten, hebben we uit solidariteit toegegeven de competitie te laten stopzetten”, zegt uittredend voorzitter Roger Roels van de Giants bij Sporza. “Maar we zijn wel zeer ongelukkig dat Oostende nadien tot kampioen is uitgeroepen.

Een meerderheid van de tien basketclubs stemde wel voor die oplossing. “Unanimiteit daarover heb ik echter niet gezien”, aldus Roels. “Over het toekennen van die titel moet volgens ons nog gepraat worden.” Opvallend, want gisteren liet de Pro League nog uitschijnen dat de beslissing er met “unanimiteit en solidariteit” gekomen was.