Start WNBA-seizoen in gevaar door coronavirus
Foto: NBAE via Getty Images

De start van het WNBA-seizoen, met Belgian Cats Emma Meesseman (Washington Mystics) en Julie Allemand (Indiana Fever), komt door het coronavirus in het gevaar.

WNBA-commissaris Cathy Engelbert heeft de volgende verklaring vrijgegeven: 'De gezondheid en veiligheid van spelers en medewerkers is van het allergrootste belang. Met betrekking tot het coronavirus hebben we contact met de teams, overleggen we met specialisten op het gebied van infectieziekten en volgen de begeleiding van de CDC en de WHO op. De WNBA is momenteel niet aan de gang, maar met de WNBPA en teams hebben we nauw gecommuniceerd en zullen we contact blijven houden en middelen aanbieden aan spelers in de Verenigde Staten en spelers die in het buitenland spelen. Daarnaast blijven we aan scenarioplanning doen rond onze aankomende evenementen en het seizoen, inclusief het WNBA-ontwerp voor 2020, gepland voor 17 april, de start van het trainingskamp op 26 april en de start van het WNBA-seizoen op 15 mei . Verdere details zullen later deze maand worden meegedeeld.”

Emma Meesseman wint in Rusland van Kyara Lynskens

In Rusland gaat de competitie ondanks de wereldwijde pandemie van het coronavirus wél gewoon door. In de PBL won Emma Meesseman (21 punten, 8 rebounds, 5 assists) het Belgisch duel van Kyara Linskens (5 punten, 7 rebounds, 1 assist) met 102-68 van Krasnoyarsk. Ekaterinburg staat met 19 op 19 aan de leiding, Krasnoyarsk telt 10 op 19 en is vierde. In Zweden is het seizoen stopgezet en werd het Lulea van Julie Vanloo uitgeroepen tot kampioen.