Zo kies je de perfecte zetel voor persoonlijk zitcomfort
Foto: De Rore Interieur
Tot rust komen doen we het liefst van al in onze zetel. Maar welke zetel kies je uit om te kunnen relaxen? En hoe vind je een exemplaar dat perfect in jouw interieur en bij jouw behoeftes past? Met deze tips maak je de juiste keuze en vind je de ideale zetel die jarenlang meegaat.

Persoonlijk zitcomfort
Toe aan een nieuwe zetel of relaxfauteuil? Bedenk dan wat jij en je gezin van een zitmeubel verwachten. Zitcomfort is nu eenmaal iets heel persoonlijks. Is de ergonomie van de zetel het belangrijkste? Of wil je vooral een mooi exemplaar als eyecatcher in de woonkamer? Gebruik je de zetel om naar televisie te kijken, lig je er graag in na een zware dag of is het de plek om bezoek te ontvangen? Heel wat vragen dus om jezelf te stellen. Aan de hand van jouw wensen, is het nadien wel makkelijker om een zitmeubel uit te kiezen.

Verschillende zeteloplossingen
Een zitmeubel uitkiezen doe je door te zitten, te vergelijken en te combineren. En omdat een nieuwe zetel vaak een hele investering is, ga je best op zoek naar een kwalitatief exemplaar dat jarenlang meegaat. Breng daarom dus zeker een bezoek aan een fysieke winkel. Hier kan je zitten en vergelijken, maar ook nagaan welke verschillende zeteloplossingen en maatwerk mogelijk zijn om tot jouw droomzetel te komen. Zo is een zetel met een hogere rug en hoofdsteun bijvoorbeeld een goede keuze als je vooral tv wil kijken in je zetel. Een lage bank met een stevig zitcomfort is dan weer ideaal om bezoek te ontvangen. En wie zijn zetel voor verschillende doeleinden gebruikt, heeft dan weer meer aan een exemplaar met ingebouwde functionaliteiten zoals verstelbare rugleuningen en/of armsteunen.

Extra’s voor meer zitcomfort
Hoe de zetel zit, is één ding. Maar natuurlijk wil je ook dat deze perfect past in je interieur. De bekleding, vorm, kleur en extra toebehoren sluiten hier dus liefst bij aan. Een extra voetenbankje of een bijzetzetel zijn niet alleen handig, maar dragen ook bij tot meer zitcomfort. Ook de zetelopstelling is belangrijk: geef je de voorkeur aan een hoeksalon of heb je voldoende ruimte voor verschillende zetels?

Persoonlijk advies en maatwerk
Je laten adviseren door professionals is dus zeker een goed idee om de perfecte zetel in huis te kunnen halen. Bij De Rore Interieur kun je terecht voor deskundig advies en professionele begeleiding voor het samenstellen van jouw droomzetel. In de toonzaal van liefst 1.500 m² groot vind je meer dan 200 modellen salons, zithoeken, relaxfauteuils en extra toebehoren. Daarnaast heeft De Rore Interieur een eigen atelier zodat zetels perfect op jouw maat gemaakt kunnen worden. Welke vraag of wens je dus ook hebt, De Rore Interieur in Deinze is een expert op vlak van zetels en levert al meer dan 50 jaar hoogwaardige zitmeubelen in leder en stof, voor elk type interieur.

Wil je ontdekken in welke zetel jij straks optimaal kan relaxen? Check het hier of ga langs bij De Rore Interieur in Deinze.