Eerlijke vinder brengt 10.000 euro naar politie
Een eerlijke vinder zorgde ervoor dat 10.000 euro terug bij de eigenaar terechtkwam. Foto: Hollandse Hoogte / Sabine Joosten

In Turnhout heeft iemand 10.000 euro gevonden. De vinder was zo eerlijk om dit aan de politie te melden. Het geld werd terugbezorgd aan de eigenaar.

Op dinsdagnamiddag lag in de Gasthuisstraat in Turnhout gewoon 10.000 euro op straat. Een voorbijganger merkte het geld op en bracht de politie op de hoogte.

‘De Gasthuisstraat in Turnhout was dinsdag misschien wel even de meest aantrekkelijke winkelstraat van het land’, aldus de lokale politie regio Turnhout. ‘Rond het middaguur lag er op de straatstenen zomaar eventjes 10.000 euro aan cash geld voor het rapen. Gelukkig kwam op dat moment een eerlijke vinder langs, die het geld opraapte en de politie op de hoogte bracht. Een van onze interventieploegen ging ter plaatse en kon niet veel later de rechtmatige eigenaar identificeren.’

De politie gaf niet meer details vrij over de persoon die het geld verloor. Het is ook niet duidelijk of de eerlijke vinder een beloning kreeg voor zijn goede daad.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig