31 nieuwe besmettingen in België, 200 in totaal
themabeeld Foto: REUTERS

Het aantal bevestigde besmettingen met het sars-CoV-2-virus in ons land is opgelopen tot exact 200. Van de 422 stalen die zaterdag zijn getest, bleken er 31 positief. Dat meldt de FOD Volksgezondheid zondag.

Het gaat om zestien Vlamingen, acht Brusselaars en zeven Walen.

Dat het aantal besmettingen lager ligt dan de voorbije twee dagen, heeft volgens de FOD Volksgezondheid verschillende redenen. Eerst en vooral worden er in het weekend minder stalen ingestuurd. Het is bovendien ook mogelijk dat we het grootste effect van de terugkeer van covid-19-positieve reizigers uit (vooral) Noord-Italië achter de rug hebben.

Ook wordt er in het laboratorium momenteel voorrang gegeven aan de stalen van mensen met symptomen die mogelijk een ziekenhuisopname nodig hebben en aan stalen van zieke gezondheidswerkers, omwille van de wereldwijde leveringsproblemen van reagentia. Dat zijn producten die nodig zijn bij de analyses.

Viroloog Marc Van Ranst en Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid (CD&V), gaven zondagochtend een stand van zaken in 'De Zevende Dag' op één. 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in