‘Coronacruiseschip’ Grand Princess mag aanmeren in Oakland
Foto: via REUTERS

Het Amerikaanse cruiseschip Grand Princess, dat voor kust lag van San Francisco met 21 bevestigde gevallen van het nieuwe coronavirus, mag aanleggen in Oakland, in het noorden van California. Dat melden Amerikaanse media.

De Grand Princess - die op weg was naar Hawaï - kreeg woensdag geen groen licht om aan te meren in de haven van San Francisco. Het schip dobberde dan maar in de zee voor Californië, met 2.400 passagiers aan boord, en 1.100 bemanningsleden. Het zou nu toestemming hebben gekregen om aan te meren in de haven van Oakland, aan de overkant van San Francisco. Het schip zou er maandag toekomen.

Het schip zal hoogstwaarschijnlijk onder quarantaine worden geplaatst in de haven. Enkel passagiers die medische verzorging nodig hebben zullen van het schip worden gelaten.

Men vreest dat het schip hetzelfde lot zal ondergaan als de Diamond Princess, het cruiseschip dat vorige maand aangemeerd lag in Japan. Zo’n 700 mensen geraakten er besmet met het nieuwe coronavirus, nadat één passagier het virus aan land opliep. Er vielen ook zes doden onder de passagiers.
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in