F1-piloten mogen opnieuw onbeperkt van helmontwerp veranderen
De nieuwe paarse helm van Lewis Hamilton Foto: Mercedes F1 team
Goed nieuws voor de rijders die graag regelmatig van helmontwerp veranderen. De World Motor Sport Council heeft immers beslist dat rijders vanaf komend F1-seizoen opnieuw onbeperkt van helmontwerp mogen veranderen.

Vijf jaar geleden werd de regel ingevoerd dat rijders een volledig seizoen met ‘dezelfde’ helm moesten rijden. Enkel zeer kleine details mochten gewijzigd worden en een vast helmontwerp zorgde ervoor dat de rijders beter herkenbaar zouden zijn

Na felle kritiek van de rijders mocht er vanaf 2016 tijdens één race met een compleet ander helmontwerp gereden worden maar de onduidelijkheid over het rijden met ‘hetzelfde helmontwerp’ bleef aanhouden.

Verschillende rijders slaagden er immers in om met meer dan twee verschillende helmontwerpen te rijden door slechts details of enkel de kleuren aan te passen.

Vanaf 2020 wordt de regel van het verplicht met dezelfde helm rijden afgeschaft en kunnen rijders onbeperkt van helmontwerp wisselen. Rijders zijn ondertussen ook beter herkenbaar door de grote startnummers die op de wagens staan.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: