Drie leden Saudische koninklijke familie gearresteerd na beschuldigingen van ‘verraad’
Kroonprins Mohammed bin Salman (links) en prins Mohammed ben Nayef (rechts) in 2015. Foto: AFP

De Saudische autoriteiten hebben drie leden van de koninklijke familie gearresteerd. De arrestaties wijzen erop dat kroonprins Mohammed bin Salman zijn greep op de macht wil versterken.

Prins Ahmed ben Abdelaziz al-Saoud, de broer van koning Salman en prins Mohammed ben Nayef, de neef van de vorst, werden thuis gearresteerd nadat ze werden beschuldigd van verraad, zo meldt The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.

The New York Times voegde daaraan toe dat de jongere broer van Prins Nayef ook werd gearresteerd. De Saudische autoriteiten reageerden niet op de berichtgeving.

De arrestaties worden gezien als de meest recente zetten van de kroonprins, die probeert zijn greep op de macht te versterken door religieuze en militante leiders, prinsen en belangrijke zakenmensen achter slot en grendel te steken.

Kroonprins Mohammed bin Salman is de zoon van koning Salman, die hevige internationale kritiek kreeg na de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi in het Saudische consulaat in Istanboel in oktober 2018.