Kim Clijsters mag in Indian Wells handdoek niet meer afgeven, Yanina Wickmayer sneuvelt ondanks twee matchballen
Foto: Photo News

Tennissers, onder wie Kim Clijsters, die komende week meedoen aan het toernooi in Indian Wells (Californië) zijn gewaarschuwd. Ze mogen tijdens hun partij de handdoek, uit angst voor verdere verspreiding van het coronavirus, niet meer aan een van de ballenjongens of ballenmeisjes geven.

Een handdoek mag nog wel mee de baan op. De spelers moeten die zelf neerleggen op een stoel die wordt neergezet aan beide kanten van de baan. De ballenjongens- en meisjes dragen handschoenen tijdens het toernooi. De interactie tussen spelers en fans blijft in Indian Wells ook beperkt.

De uitwisseling van zweterige handdoeken tussen spelers en ballenjongens- en meisjes is, om hygiënische redenen, trouwens al langer een punt van discussie in de tennissport.

Er zullen op de site ook 250 plaatsen worden gecreëerd waar toeschouwers hun handen kunnen desinfecteren.

Yanina Wickmayer sneuvelt in 125K-toernooi ondanks twee matchballen

Yanina Wickmayer (WTA-153) is er vrijdag niet in geslaagd zich voor de halve finale van het 125K-toernooi van Indian Wells te plaatsen. Ze verloor met 4-6, 7-5 en 7-6 (7/3) van de Japanse Misaki Doi (WTA-86).

De 30-jarige Vlaams-Brabantse gaf daarbij in de tweede set een 2-5 voorsprong uit handen en liet bij 3-5 nog twee matchballen onbenut.