Taylor Swift schenkt miljoen dollar aan Tennessee
Foto: Photo News

Taylor Swift heeft een miljoen dollar gedoneerd aan het noodfonds dat werd opgericht na de verwoestende doortocht van enkele tornado’s in Tennessee. Daarbij vielen ook 24 doden.

De stad Nashville en bij uitbreiding de staat Tennessee werd dinsdag getroffen door een aantal tornado’s die tientallen gebouwen vernielden. De dodentol staat op 24, onder wie vijf kinderen, en er zijn nog steeds een twintigtal mensen vermist. Zeker 150 anderen raakten gewond.

Voor de heropbouw en de slachtoffers werd een noodfonds opgericht, dat met de donatie van een miljoen dollar een serieuze injectie kreeg van Taylor Swift. Swift riep haar fans op om ook een bijdrage te storten. ‘Nashville is mijn thuis. Dat zovelen hun huizen en zoveel meer zijn verloren is verschrikkelijk’, deelde Swift donderdag via Instagram.

Het gezin van Swift verhuisde destijds van Pennsylvania naar Nashville om haar carrière als countryster alle kansen te geven. De 30-jarige popster heeft in 2010 ook al eens een half miljoen dollar gedoneerd nadat de stad werd getroffen door een grote overstroming en maakte ook al rijkelijke donaties aan verschillende projecten in de regio.