België en Hongarije houden elkaar in evenwicht in Davis Cup
Ruben Bemelmans bezorgde België een eerste punt. Foto: BELGA

De Belgische tennisploeg – zonder David Goffin – begon uitstekend aan het Davis Cup-duel in en tegen Hongarije met winst van Ruben Bemelmans. De tweede partij, met Kimmer Coppejans ging echter verloren.

De gravelpartij in de Fonix Hall in Debrecen begon goed voor de Belgen: Ruben Bemelmans (ATP 222) won in drie sets van Attila Balazs (ATP 76). Na 2 uur en 35 minuten stond de 5-7, 7-6 en 6-4 eindstand op het scorebord. Het was het tweede onderlinge duel tussen de 32-jarige Bemelmans en zijn Hongaarse leeftijdsgenoot. De vorige ontmoeting dateerde al van 2008, toen de Limburger op een Futurestornooi in Slovenië aan het langste eind trok.

België en Hongarije houden elkaar in evenwicht in Davis Cup
Kimmer Coppekans. Foto: BELGA

Kimmer Coppejans (ATP 154) moest het daarna opnemen tegen Marton Fucsovics (ATP 84). De eerste set was met duidelijke 6-2 cijfers voor Fucsovics, maar de tweede set was dan weer voor Coppejans (5-7). De derde set ging gelijk op, maar uiteindelijk wist Fucsovic met 7-5 het laken naar zich toe te trekken.

Zaterdag volgen vanaf 12 uur het dubbel, met Sander Gillé en Joran Vliegen, en de twee afsluitende enkelwedstrijden. De winnaar van de ontmoeting krijgt een ticket voor de finaleweek met 18 landen in november in Madrid. Bij verlies moet België in september aan de bak in de play-offs van Wereldgroep I.