Man uit Koksijde opgelicht door valse medewerker van Microsoft
Themabeeld Foto: IMAGEGLOBE

Bij feiten van oplichting via de telefoon en het internet is een 65-jarige man uit Koksijde ongeveer 1.900 euro lichter gemaakt. Dat meldt de politie van de zone Westkust. Het slachtoffer werd benaderd door iemand die zich uitgaf voor een medewerker van Microsoft.

De Koksijdenaar kreeg donderdagochtend telefoon van de zogezegde medewerker van Microsoft. De oplichter maakte hem wijs dat de licentie van het besturingsprogramma verlopen was en dus vernieuwd moest worden. Om dat vermeende euvel te verhelpen, moest de medewerker naar eigen zeggen de verlopen versie vanop afstand opnieuw installeren. Het slachtoffer moest echter eerst enkele codes ingeven op enkele websites. Daarbij werden ook zijn kaartlezer en de code van zijn bankkaart gebruikt.

Plots kwam het slachtoffer tot het besef dat er iets niet pluis was. Op dat moment bleek er echter al ongeveer 1.900 euro van zijn rekening verdwenen. De politiezone Westkust is een onderzoek gestart en waarschuwt nogmaals voor dergelijke feiten van oplichting.