Aanhoudende regen doet wegen en kelders onderlopen
Themabeeld van eerder dit jaar in Willebroek Foto: Theo Derkinderen
De regenval van de voorbije dagen zorgt her en der voor wateroverlast. Veel beterschap is er niet in zicht.

De langdurige regenval van de voorbije dagen heeft vooral in de streek van Ieper en Poperinge voor wateroverlast gezorgd. Dat meldt Kristof Louagie, woordvoerder van de brandweerzone Westhoek. Het ging vooral om grachten die overliepen.

In totaal kreeg de brandweer van de zone Westhoek sinds donderdagnamiddag ongeveer 90 oproepen te verwerken. Door de vele regen liepen meerdere grachten over. Daardoor kwam het water op de straat terecht en werden sommige huizen bedreigd. Uit veiligheidsoverwegingen werden de bewuste straten afgesloten voor het verkeer. 

De hinder situeerde zich gisteravond vooral in de streek van Ieper, Poperinge en Wervik. Later waren onder andere Diksmuide en Kortemark aan de beurt. Vrijdagochtend werd de brandweer dan weer opgeroepen voor kleine overstromingen in de buurt van Veurne en Lo-Reninge. Dat heeft alles te maken met het water dat via de IJzer richting zee wordt afgevoerd.

De brandweer van de zone Wallonie Picarde in Henegouwen is ook een veertigtal keer moeten uitrukken.
Vooral in Doornik en omgeving waren er problemen, net als in Komen-Waasten aan de grens met West-Vlaanderen. Verder moest de brandweer ook uitrukken naar Antoing, Péruwelz, Brunehaut en Leuze-en-Hainaut.