Start van een regenachtig weekend

Vrijdag start zwaarbewolkt met in de voormiddag nog perioden met regen. Op de Hoge Venen kan er wat winterse neerslag vallen. In de namiddag wordt het droger en verschijnen er opklaringen, maar plaatselijk vallen er nog buiten. Het KMI verwacht maxima tussen 3 graden in de Ardennen en 8 graden in Vlaanderen.

De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit noordwest. Rukwinden van 50 tot 60 km/uur zijn mogelijk. Vrijdagavond kan er nog tijdelijk wat regen vallen of wat winterse neerslag in de Ardennen. In het tweede deel van de nacht wordt het geleidelijk droger en komen er soms brede opklaringen. De minima liggen tussen -1 graad langs de Franse grens en op de Hoge Venen en tot 4 graden aan de kust. De wind wordt zwak tot matig en krimpt van noordwest naar zuidwest.

Zaterdag wisselen opklaringen af met zwaarbewolkte perioden. Het blijft dan overwegend droog, op enkele lichte geïsoleerde buitjes na. We halen 5 graden in de Hoge Venen en lokaal 10 graden in Vlaanderen. Er staat daarbij een zwakke tot matige westenwind, krimpend naar het zuidwesten.

Zondag trekt een nieuwe regenzone van west naar oost over het land. De regen wordt gevolgd door opklaringen met nog kans op buien. De maxima schommelen tussen 6 graden in Hoog-België en 9 tot 11 graden in Laag-België.