Geen Belgen bij kandidaten Koningin Elisabethwedstrijd voor piano
Foto: Photo News

De organisatie van de Koningin Elisabethwedstrijd heeft donderdag de namen van de kandidaten voor de wedstrijd van dit jaar voor piano bekendgemaakt. Daar zijn geen Belgen bij.

De 74 geselecteerde pianisten komen uit alle hoeken van de wereld en zakken in mei naar Brussel af. Er werden zestien vrouwen en 58 mannen uit negentien verschillende landen gekozen. Geen enkele Belg haalde de selectie.

Van 4 mei tot 30 mei krijgen de kandidaten in Flagey en het Paleis voor Schone Kunsten van Brussel de aandacht van een jury van twaalf internationaal gerenommeerde muzikanten onder het voorzitterschap van Gilles Ledure.

De Koningin Elisabethwedstrijd gaf de twee verplichte werken voor de pianowedstrijd in opdracht aan twee Franse componisten. Pierre Jodlowski schreef het stuk voor de halve finale, Bruno Mantovani maakte het werk dat de twaalf finalisten in het Paleis voor Schone Kunsten zullen uitvoeren met het Brussels Philharmonic onder leiding van Stéphane Denève.

Er zijn nog tickets voor de eerste ronde en de laureatenconcerten beschikbaar. De halve finale en de finale zijn bijna uitverkocht. Alle ticketinformatie en meer over de wedstrijd is te vinden op www.koninginelisabethwedstrijd.be.