Rinus Van de Velde en Willy Vanderperre maken samen cover voor Vogue
De foto's van Vanderperre werden achteraf bewerkt door Van de Velde Foto: Vogue NL

Modefotograaf Willy Vanderperre en kunstenaar Rinus Van de Velde hebben hun krachten gebundeld om een verzamelobject te maken van de Nederlandse editie van 'Vogue'.

Voor de Belgische modefotograaf Willy Vanderperre is het lang niet de eerste keer dat zijn werk de cover haalt, maar het beeld dat het aprilnummer van de Nederlandse Vogue siert, is wel bijzonder. Vanderperre, die de tekeningen van Rinus Van de Velde al langer bewondert, heeft de kunstenaar gevraagd om zijn foto van het Argentijnse model Mica Argañaraz te bewerken.

Het modemagazine staat deze maand in het teken van vrijheid en zelfexpressie. De samenwerking beperkt zich dan ook niet tot de cover: Van de Velde ging ook met zijn kleurpotloden over de andere foto’s van de modeshoot, en er zit een art print bij het tijdschrift voor wie de krachtenbundeling tussen Vanderperre en Van de Velde wil inlijsten. Het duo zat ook neer voor een dubbelinterview.

Het is niet de eerste keer dat de twee creatieve Belgen samenwerken. Van de Velde stond al meermaals voor de lens van Vanderperre, onder meer in 2016, toen hij model stond voor Dior Homme.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig