Release nieuwe James Bond uitgesteld door coronavirus
Reclame voor de nieuwe Bond-film in Bangkok, Thailand. De uitbraak van het nieuwe coronavirus zorgt nu voor uitstel. Foto: AFP

Het nieuwe coronavirus dwingt MGM, EON en Universal, producenten van de James Bond-films, tot een drastische beslissing: de release van ‘No Time to Die’, de nieuwste film in reeks, wordt uitgesteld naar november.

Normaal zou No Time to Die wereldwijd in première gaan op 31 maart en in de VS op 10 april. Maar de producenten vrezen dat de ticketverkoop fors zal tegenvallen omdat het cinemabezoek fors gedaald is, onder meer in de belangrijke Aziatische markten. De oorzaak daarvan is duidelijk: de corona-epidemie. De komende maanden verwachten ze ook niet veel beterschap.

Daarom zal de 25ste episode van 007 pas in november in de bioscoop komen.

De oprichters van de twee populairste James Bond-fansites hadden de producenten eerder al gevraagd om de release van de film uit te stellen tot de zomer. ‘Het is tijd om volksgezondheid boven marketing­schema’s te verkiezen’, zeiden ze. ‘Het is maar een film.’

Het coronavirus speelt de filmindustrie parten. In China koos Disney alvast voor de vlucht vooruit door de live action-versie van Mulan uit te stellen naar een latere datum. In China zijn zo’n 70.000 cinema’s gesloten tot april, als reactie op de virusuitbraak. Volgens Hollywood Reporter zou de crisis de wereldwijde filmindustrie 5 miljard dollar aan inkomsten kunnen kosten. 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig