Gaultier zonder Jean Paul, maar met gastontwerpers
Jean Paul Gaultier bij zijn laatste defilé in januari, op de Parijse coutureweek Foto: REUTERS

De Franse couturier Jean Paul Gaultier, die enkele weken geleden zijn allerlaatste defilé bracht in Parijs, heeft woensdag een nieuw project voorgesteld. Elk seizoen zal een gastontwerper een haute-couturecollectie mogen uittekenen voor het modehuis van Gaultier.

Jean Paul Gaultier had bij zijn afscheid in januari al heel duidelijk gesteld dat zijn laatste defilé niet het einde van zijn haute-couturemerk Gaultier Paris betekent. Nu wordt duidelijk hoe de 67-jarige couturier de toekomst ziet: door elk seizoen een gastontwerper aan te duiden. De bedoeling is dat het modehuis twee keer per jaar een nieuwe collectie uitbrengt.

De 48-jarige Japanse ontwerper Chitose Abe mag als eerste aan de slag. Ze richtte in 1999 het modehuis Sacai op en werkte voordien bij Rei Kawakubo en Junya Watanabe voor Comme des Garçons. Abe is vooral bekend omdat ze breiwerk nieuw leven heeft ingeblazen en voor haar hybride urban-stijl, waarbij materialen en volumes op een onverwachte manier naast elkaar worden geplaatst.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in