Eerste reeks testresultaten van wielrenners in quarantaine allemaal negatief
Nadat de besmetting was vastgesteld, ging dit hotel meteen in lockdown. Foto: EPA-EFE

Het laboratoriumonderzoek van de stalen van 167 personen die in quarantaine zitten na de stopzetting van de UAE Tour omwille van het coronavirus heeft voorlopig enkel negatieve tests opgeleverd. Dat maakte het Departement gezondheid van Abu Dhabi zaterdag bekend.

De UAE Tour werd donderdagavond stopgezet nadat twee leden van een ploeg besmet waren geraakt met het coronavirus. Alle renners, stafleden en journalisten moesten in hun hotel in Abu Dhabi blijven en werden getest, omdat ze mogelijk in contact waren gekomen met het virus.

Een nog onbekend aantal mensen zit nog steeds in quarantaine in hotels in Yas Island. De komende uren worden er nog meer testresultaten verwacht.

Met Pieter Serry en Stijn Steels (Deceuninck - Quick-Step), Steff Cras, Jasper De Buyst, Rémy Mertz en Tosh Van der Sande (Lotto Soudal), Laurens De Plus (Jumbo-Visma) en Victor Campenaerts (NTT Pro Cycling) begonnen acht Belgische renners aan de tweede editie van de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. De Plus ging al in de tweede etappe niet meer van start omdat hij zich niet fit voelde, Cras verdween na een val in de vierde rit uit de wedstrijd.

De organisator van de UAE Tour is RCS, een bedrijf met zetel in Milaan en tevens de drijvende kracht achter de Italiaanse voorjaarsklassiekers Strade Bianche (zaterdag 7 maart), Tirreno-Adriatico (11 tot en met 17 maart) en Milaan Sanremo (zaterdag 21 maart). De organisatoren verblijven momenteel zelf in Abu Dhabi. Als zij daar langer moeten blijven, komt de organisatie van de Italiaanse koersen in het gedrang.