Johnny Depp in sms’jes over ex Amber Heard: ‘We verdrinken en verbranden haar’
Johnny Depp verlaat de rechtszaal in Londen. Foto: REUTERS

Tijdens een rechtszaak tegen de Britse tabloid The Sun werden sms’jes van Johnny Depp voorgelezen. Daarin schreef hij dat hij zijn ex-vrouw, actrice Amber Heard, zou ‘verdrinken voor we haar verbranden’. Depp en Heard beschuldigen elkaar van huiselijk geweld.

‘Laten we Amber verbranden!’, staat er in een sms van Pirates of the Caribbean-acteur Johnny Depp naar bevriende acteur Paul Bettany. Diezelfde dag zou hij ook nog ‘Laten we haar verdrinken voor we haar verbranden!!! Nadien n--k ik haar verbrande lijk om zeker te zijn dat ze dood is’ gestuurd hebben. Uit andere berichten blijkt dan weer hoeveel alcohol en pillen Depp gebruikte tijdens zijn breuk met de actrice.

De sms’en dateren van november 2013 en werden voorgelezen tijdens een rechtszaak tegen The Sun. De vorige advocaten van Depp hadden per ongeluk 70.000 sms’en aan het juridische team van de tabloid gelekt. De acteur spande een rechtszaak aan tegen de krant omdat die hem in 2018 een ‘wife-beater’ heeft genoemd. Volgens de advocaten van The Sun bewijzen de berichten dat Depp zijn ex mishandelde. De acteur ontkent dat.

Cherry-picking

Volgens zijn advocaat is Depp niet de dader, maar het slachtoffer in de relatie. Hij vindt ook dat The Sun aan ‘cherry-picking’ doet: tijdens de zaak kiezen ze heel selectief uit de berichten om het standpunt kracht bij te zetten. ‘In een ander deel van de sms zegt meneer Depp dat hij Amber nooit zou kunnen kwetsen: “Toegegeven, ik ben te f-cked in mijn hoofd om mijn woede af te reageren op degene waar ik van hou.”’

Amber Heard en Johnny Depp zijn getrouwd in februari 2015. Heard vroeg vijftien maanden later een scheiding en een tijdelijk contactverbod aan. Dat werd goedgekeurd. De actrice beschuldigde hem van huiselijk geweld, maar liet haar klacht vallen nadat ze tot een vergelijk waren gekomen. Recent verschenen er audio-opnames uit 2015 waarin Heard zich excuseert omdat ze Depp had geslagen.

De zaak tegen The Sun gaat door in het hooggerechtshof in Londen op 23 maart. In de Verenigde Staten heeft Depp zijn ex aangeklaagd voor smaad voor een stuk in The Washington Post.

Johnny Depp in sms’jes over ex Amber Heard: ‘We verdrinken en verbranden haar’
Amber Heard en Johnny Depp in 2015. Foto: Photo News