Joachim Coens (CD&V) denkt aan ‘coronacoalitie’
Foto: rr
CD&V-voorzitter Joachim Coens zegt dat er een ‘slagkrachtige regering' nodig is om de economische impact van het coronavirus aan te pakken.

‘Misschien kunnen we eens spreken over een coronacoalitie, een coalitie van partijen die daar iets willen aan doen, die de begroting op orde willen zetten, de competitiviteit willen aanpakken en de koopkracht van de mensen willen verbeteren’, zei hij vrijdag in De Ochtend op Radio 1.

In de aanslepende zoektocht naar een nieuwe federale regering gaf koning Filip vorige week woensdag een opdracht aan Kamervoorzitter Patrick Dewael (Open VLD) en Senaatsvoorzitter Sabine Laruelle (MR). Zij moeten ‘de nodige politieke contacten leggen met het oog op de vorming van een volwaardige regering’.

Coens heeft al een gesprek met hen gehad, zei hij verder in De Ochtend. 'CD&V blijft beschikbaar voor gesprekken, maar blijft ook pleiten voor een meerderheid aan elke kant van de taalgrens', zei Coens nog. De CD&V-voorzitter pleitte ten slotte nog voor meer rechtvaardige fiscaliteit, nu opnieuw blijkt dat er nog steeds vele miljarden vanuit België naar belastingparadijzen stromen.