Vijf doden bij schietpartij in Wisconsin
Foto: EPA-EFE

Bij een schietpartij in de Amerikaanse stad Milwaukee, in de staat Wisconsin, zijn woensdagavond vijf doden gevallen. Ook de aanslagpleger kwam om het leven.

De schietpartij vond plaats in een bierbrouwerij van Molson Coors. Over wat er precies is gebeurd, deden de Amerikaanse veiligheidsdiensten geen mededelingen.

De hulpdiensten rukten tijdens het incident massaal uit naar het complex waar ook de bierbrouwerij staat. Medewerkers zochten een veilig heenkomen en communiceerden onder meer via tekstberichten met de buitenwereld.

Een man vertelde tegen plaatselijke media dat zijn vrouw, die in de fabriek werkt, zich met collega’s had ingesloten in een kamer. Zij had te horen gekregen dat een schutter rondliep. Lokale media berichten dat het om een 51-jarige werknemer gaat die eerder was ontslagen. Over zijn mogelijke motief is nog niets bekendgemaakt.

Bij de schietpartij kwamen uiteindelijk vijf slachtoffers om het leven. Nadat de politie het complex ruimte voor ruimte had uitgekamd, werd ook het levenloze lichaam van de dader aangetroffen. Naar alle waarschijnlijkheid pleegde hij zelfmoord.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.