Slechteriken hebben nooit een iPhone
Knives out. Foto: rr
Rian Johnson, de regisseur van enkele afleveringen van 'Breaking bad', van een aflevering uit de Star Wars-saga en van de nieuwe, bejubelde komische detectivefilm 'Knives out' met Daniel Craig, heeft een belangrijk beroepsgeheim prijsgegeven in het vakblad 'Vanity Fair'.

Voortaan zult u lang voor de ontknoping kunnen achterhalen wie de slechterik in films en tv-reeksen is, gewoon door te kijken welk merk smartphone de acteurs gebruiken.

‘Ik weet niet of ik dit mag verklappen’, zei Johnson, in gesprek over Knives out. ‘Het is best merkwaardig. Apple sluit graag overeenkomsten met filmproducenten om de acteurs iPhones te laten gebruiken. Maar, en deze informatie is van goudwaarde als je naar een whodunit kijkt: de slechteriken mogen in beeld nooit een iPhone hanteren.’

Een verdachte in een moordzaak  die belt of sms’t met een iPhone is dus steevast onschuldig, volgens Johnson. ‘Ik weet dat elke regisseur met een film waarin de identiteit van de slechterik tot het eind geheim moet blijven, me nu wil vermoorden’, zei Johnson. 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in