Dinosaurussoort vernoemd naar ‘Game of Thrones’
Eén van de draken uit Game of Thrones in actie Foto: BELGAIMAGE

In Duitsland hebben onderzoekers een groep dinosaurussen een nieuwe naam gegeven. De reptielen werden vernoemd naar ‘House Targaryen’ van de serie ‘Game of Thrones’.

Targaryendraco wiedenrothi, zo heet de nieuwe groep dinosaurussen. De naam werd bedacht door een team wetenschappers in Duitsland, meldt National Geographic. Hun onderzoek op een fossiel van de soort Cretaceous pterosaur leidde tot de conclusie dat de dinosaurus verkeerd was geklasseerd. De pterosaur behoorde tot geen enkele bestaande groep.

Dus bedachten ze een nieuwe naam: die van de drie draken en hun baasje Daenerys Targaryan, bekend van de serie ‘Game of Thrones’. Rodrigo Pêgas, de onderzoeksleider die zelf grote fan is van de serie, vertelt aan National Geographic dat de naamgeving geïnspireerd is op de uiterlijke gelijkenissen met de draken.

De Targaryendraco wiedenrothi leefde 130 miljoen jaar geleden aan de kustregio’s van onder meer Engeland, Brazilië en Australië. De reptielen waren waarschijnlijk viseters. Hun typische kenmerken zijn smalle kaken en uitgestrekte en nauwe vleugels.