Wout van Aert start toch in Omloop Het Nieuwsblad
Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY
Wout van Aert zal zaterdag dan toch van start gaan in de Omloop Het Nieuwsblad. Dat heeft zijn team Jumbo-Visma woensdag bevestigd. Van Aert zou normaal gezien de Omloop niet rijden en zijn wegseizoen pas beginnen in de Strade Bianche, maar door het coronavirus gooit hij zijn plannen alsnog om.

Het plan was dat Wout van Aert het Vlaams openingsweekend aan zich voorbij zou laten gaan en zijn wegseizoen op 7 maart zou starten in de Strade Bianche. Om vervolgens via de GP Industria & Artigianato en Milano-Sanremo richting de Vlaamse klassiekers te trekken. Maar aangezien het coronavirus op dit moment in Italië lelijk huishoudt is het niet zeker dat die Italiaanse wielerwedstrijden wel zullen doorgaan. 'Team Jumbo-Visma anticipeert met zijn deelname op een eventuele annulering van andere koersen op zijn programma', meldt de Nederlandse ploeg van Van Aert. 'We voorkomen zo dat zijn seizoensstart noodgedwongen pas over een maand zou zijn.'

Van Aert wordt zaterdag vergezeld door Amund Jansen, Mike Teunissen, Pascal Eenkhoorn, Taco van der Hoorn, Maarten Wynants en Bert-Jan Lindeman.