Jongeman doodgeschoten op straat in Roeselare, verdachte opgepakt
Foto: sbr

In de Weststraat in Roeselare is dinsdagavond een jongeman doodgeschoten op straat. Buren hoorden een schot, gevolgd door geschreeuw en zagen het slachtoffer levenloos liggen. Er werd een 20-jarige man opgepakt op verdenking van moord.

De feiten vonden plaats dinsdagavond omstreeks 21 uur in de Weststraat in Roeselare. Tijdens een ruzie werd een 19-jarige man van Azerbeidzjaanse afkomst neergeschoten. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar het slachtoffer kon niet meer worden gereanimeerd.

De politie kon een verdachte arresteren. Het gaat om een 20-jarige man uit Roeselare. Hij zal in de loop van de dag worden verhoord. Het parket vorderde een onderzoeksrechter voor moord. Het labo en afstappingsteam kwamen samen met een wetsarts en een wapendeskundige ter plaatse en er zal ook een autopsie plaatsvinden op het lichaam van het slachtoffer.

De feiten zouden kaderen in een ruzie, maar over de precieze omstandigheden is verder nog niets bekend. In het belang van het onderzoek wenst het parket verder niet te communiceren over de zaak.

Luide knal

Bewoners van residentie Cristina in de Weststraat in Roeselare hoorden het incident dinsdagavond rond 20.45 uur gebeuren. ‘We zaten televisie te kijken toen we plots een luide knal hoorden, gevolgd door een pijnkreet en geruzie’, zegt een koppel uit het appartementsgebouw. ‘Toen we door het raam keken, zagen we buren roepen richting iemand. We hebben onmiddellijk de politie gebeld om te melden dat we een schot hadden gehoord.’

Toen de man van het koppel naar beneden ging om hulp te gaan bieden, zag hij op de hoek met de Sint Sebastiaanstraat iemand op de grond liggen. ‘Hij bewoog niet meer. Omdat er al een groepje mensen rond stond, ben ik niet dichter gegaan’, zegt de man. ‘Daarna kwamen de hulpdiensten ter plaatse. Ze hebben het slachtoffer nog een twintigtal minuten gereanimeerd, maar dat haalde niets meer uit.’

Rond 21 uur kwam de brandweer een tent plaatsen over het levenloze lichaam van de man op straat. De Weststraat werd volledig afgesloten tot aan het Geitepark en de Juffrouw Lamotestraat. Daar op het voetpad lag ook nog een fiets, van de dader of het slachtoffer. In afwachting van het lab van de federale gerechtelijke politie werd de fiets afgedekt met een rood zeil. Getuigen uit de buurt werden ondervraagd.

Jongeman doodgeschoten op straat in Roeselare, verdachte opgepakt
Foto: Stefaan Beel

‘Ook wij hebben het schot gehoord’, zeggen andere bewoners van het appartementsgebouw. ‘Toen we door het raam keken, zagen we nog iemand razendsnel van de Juffrouw Lamotestraat richting de Sint-Sebastiaanstraat lopen. Hij riep allerlei dingen in een vreemde taal. We hoorden ook geroep om hulp.’

De bewoners zagen niemand gearresteerd worden. ‘Wel zagen we de politie af en toe vertrekken naar straten in de omgeving.’

Kort na het incident kwamen de moeder en de broer van het slachtoffer ter plaatse. Toen ze bevestiging kregen van wat ze al vermoedden, barstten ze in tranen uit. De politie bracht hen na een poosje weg in een combi om hen op te vangen.

Wat er precies is gebeurd, blijft voorlopig onduidelijk. Het was al na middernacht toen de speurders een spoor vonden op de achtergelaten fiets.

Jongeman doodgeschoten op straat in Roeselare, verdachte opgepakt
Foto: Stefaan Beel