Sfeer zakt onder nul tussen N-VA en Open VLD op sociale media
Foto: Photo News

De communicatiediensten van N-VA en Open VLD draaien op volle toeren vandaag. De twee regeringspartners in de Vlaamse regering lusten elkaar rauw op sociale media.

N-VA stak vanmiddag het vuur aan de lont met een filmpje van het ‘afscheidsinterview’ van Gwendolyn Rutten in Terzake van maandagavond. In het filmpje suggereert N-VA dat de Open VLD-voorzitster haar eigen waarden en principes doorheen haar politieke carrière laten varen heeft. Het bovenschrift bij het filmpje luidt: ‘Wie privileges waardeert boven principes verliest beide snel.’

Daarmee verwijst de N-VA naar eerdere uitspraken van voorzitter Bart De Wever, namelijk dat Rutten het premierschap van PS-voorzitter Paul Magnette aangeboden kreeg, in ruil voor haar steun aan paars-groen. De Wever neemt de opening van Rutten naar paars-groen al lange tijd kwalijk.

Maar de communicatiedienst van Open VLD kroop in de videosoftware, en kwam met een striemend antwoord. Het Marrakech-pact, Melikan Kucam, de gesprekken met de PS: het komt allemaal aan bod in een filmpje van het blauwe fabriekje. Of hoe de coalitiepartners in deze Vlaamse regering elkaar online te lijf gaan.