Engie-topvrouw Kocher vertrekt met 3,3 miljoen euro
Foto: AFP

Isabelle Kocher krijgt bij haar vertrek als ceo van de Franse energiegroep Engie in totaal 3,3 miljoen euro mee. Dat bleek uit financiële documenten die dinsdag werden gepubliceerd.

De raad van bestuur keurde maandag een voorakkoord goed over het vertrek van Kocher. Daarin staat een bedrag van 1,9 miljoen euro, dat onder meer een niet-concurrentiebeding omvat. Daarnaast krijgt Kocher 1,399 miljoen euro bruto als schadevergoeding voor de verbreking van haar contract.

Het totaalbedrag eerbiedigt volgens Engie het plafond dat voorzien is in de Franse code van deugdelijk bestuur. De aandeelhouders moeten het voorakkoord in mei nog goedkeuren.

De raad van bestuur van Engie besliste begin februari om het mandaat van Kocher niet te vernieuwen. Normaal zou ze tot in mei aanblijven, maar maandag werd bekendgemaakt dat ze met onmiddellijke ingang vertrok. Vooral de gemiste overnamekansen, en ook slechte relaties met Belgische contacten deden haar de das om. Algemeen secretaris Claire Waysand werd aangeduid als interim-ceo.