Mathieu van der Poel verkent het parcours Omloop Het Nieuwsblad niet, Greg Van Avermaet gaat woensdag wel op pad
Foto: Photo News

Alpecin-Fenix, de ploeg van Mathieu van der Poel, plant geen teamverkenning voor de Omloop Het Nieuwsblad. Het team weet intussen ook welke zes ploegmaats het zaterdag mee de weg opstuurt in steun van kopman Mathieu van der Poel.

LEES OOK. Favorietenlijst voor Omloop Het Nieuwsblad: code rood voor Greg Van Avermaet, Dylan Teuns met stip gestegen en debutant op één

“Het is een bewuste keuze om niet te verkennen”, meldt ploegleider Bart Leysen. “Onze renners zijn al een tijdje aan de gang en de meesten verkenden de Vlaamse openingsklassieker al individueel. De kans dat enkele renners deze week ook nog op pad gaan is groot, maar van een echt georganiseerde verkenning is geen sprake bij ons team.”

Van der Poel wordt zaterdag tussen Gent en Ninove hét speerpunt bij Alpecin-Fenix. “Hij is ontegensprekelijk onze man met nummer één”, aldus Leysen. “Hij brak zijn veldritseizoen voortijdig af om zich te concentreren op de weg. In de Ronde van de Algarve hield hij zich bewust afzijdig. Mathieu is nog niet in topconditie want zijn hoofddoelen situeren zich later op het seizoen. Maar hij zal wellicht niets laten liggen als de kans zich voordoet.”

Het Nederlandse goudhaantje krijgt in de Omloop steun van Dries De Bondt, Senne Leysen, Kristian Sbaragli, Scott Thwaites, Petr Vakoc en Otto Vergaerde.

CCC-Belgen verkennen woensdag, rest van team gaat donderdag op pad

Tweevoudig winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad Greg Van Avermaet (2016 en 2017) gaat woensdag de openingsklassieker verkennen. De Waaslander doet dat in het gezelschap van zijn Belgische ploegmakkers binnen het CCC Team Gijs Van Hoecke, Nathan Van Hooydonck en Guillaume Van Keirsbulck. Daags nadien trekt sportdirecteur Valerio Piva op pad met rest van het team bij wie Matteo Trentin, Jonas Koch en Michael Schär.

“Normaal gezien staat er morgen een verkenning van de Omloop op het programma. Dit voor een kleine delegatie van onze ploeg, de Belgen dus. Net als vorig jaar is het de bedoeling dat we starten vanuit Gavere, nadat we eerste verzamelen in onze service-course. Vanaf kilometer 85 trekken wij dan naar Ninove. Is het woensdag echt te slecht weer, dan korten wij de verkenning drastisch in en snijden wij wellicht bepaalde stroken van het parcours af om zo sneller naar Ninove te geraken. Donderdag gaan we opnieuw verkennen, zij het dan in een zeer korte versie van de Omloop, met onder andere Matteo Trentin, Michael Schär en Jonas Koch en de mannen die Kuurne-Brussel-Kuurne rijden”, verduidelijkt Piva.

Mathieu van der Poel verkent het parcours Omloop Het Nieuwsblad niet, Greg Van Avermaet gaat woensdag wel op pad
Foto: Photo News

Bij CCC Team werd Matteo Trentin gehaald. Samen met Greg Van Avermaet is de Italiaan medekopman komende zaterdag.

“Met Matteo Trentin en Greg Van Avermaet heb ik twee renners die het kopmanschap krijgen binnen de ploeg. De voorbereiding verliep goed. Alles is naar wens, al is het jammer dat we dit jaar nog niet konden winnen. Die eerste zege mag voor mij zaterdag al volgen”, geeft Valerio Piva nog mee.

De selectie bestaat uit Greg Van Avermaet, Gijs Van Hoecke, Nathan Van Hooydonck, Guillaume Van Keirsbulck, Matteo Trentin, Jönas Koch, Michael Schär.