Weinstein naar ziekenhuis in plaats van gevangenis gebracht
Foto: REUTERS

Filmproducent Harvey Weinstein, die maandag schuldig is bevonden aan seksueel misbruik, is naar het Bellevue-ziekenhuis in New York gebracht. Onderweg naar de gevangenis klaagde de 67-jarige Weinstein over pijn op de borst.

Weinstein was op weg naar de gevangenis op Rikers Island in afwachting van zijn strafeis die op 11 maart bekendgemaakt wordt. Maar in plaats daarvan werd hij naar het Bellevue-ziekenhuis gevoerd. Dat heeft een afdeling waar gevangenen kunnen verzorgd worden.

Hij bleek een te hoge bloeddruk te hebben, maar volgens zijn advocaat is alles in orde. Het is nog niet duidelijk hoelang Weinstein in het ziekenhuis moet blijven. Zodra hij ontslagen wordt, zou hij normaal gezien naar de gevangenis overgebracht worden.

Donna Rotunno, de advocaat van Weinstein, drong er bij de rechter al op aan om haar cliënt niet naar de gevangenis te sturen, omdat hij een aantal mislukte rugoperaties heeft ondergaan en bepaalde medicijnen nodig zou hebben om te voorkomen dat hij blind wordt. Tijdens de rechtszaak verscheen Weinstein vrijwel altijd met een looprekje, omdat hij niet meer zelfstandig kan lopen.