‘The New York Times’ prijst Stefan Hertmans aan
Foto: Jimmy Kets

In zijn wekelijkse literatuurlijstje met ‘elf aanraders’ prijst The New York Times deze week onder meer The convert (De bekeerlinge) van Stefan Hertmans aan. 

‘Net zoals in  het bejubelde Oorlog en terpentijn vermengt hij onderzoek en persoonlijke verhalen met de geschiedkundige verbeelding die hem als fictieschrijver typeert’, schrijft chef boeken John Williams.

Hij citeert recensente Valerie Martin: ‘Een fantasierijke rit, vol donker en licht, levendige personages, geweld en ­tederheid en, vreemd genoeg, veel slangen.’ The convert ligt in New Yorkse boekhandels prominent in de etalage.

'Het is te verleidelijk om niet de vergelijking te maken met Oorlog en terpentijn, de roman die Stefan Hertmans van de exclusievere literaire salons naar het grote podium tilde. Ook De bekeerlinge is tegelijkertijd een historische en een diep persoonlijke roman over een levensverhaal dat Hertmans raakt', schreef De Standaard eerder. 'Prangend wordt deze roman omdat de wereld van duizend jaar geleden zo dichtbij is. De krachten van toen komen weer boven.'

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig