Tesla opladen tijdens vakantieweekend? Enkele uren geduld, alstublieft
Foto: Photo News

Het zwarte weekend op de snelwegen naar skigebieden heeft niet alleen tot files op de weg geleid, maar ook tot lange wachttijden bij de laadstations van Tesla.

Consultancybureau KPMG waarschuwde vorige donderdag nog voor files aan de laadpalen door druk verkeer naar skigebieden. Die voorspelling bleek accuraat te zijn. Afgelopen weekend was het aanschuiven geblazen aan verschillende laadstations met Superchargers van Tesla in Duitsland en Oostenrijk. Op sociale media doken verschillende filmpjes op van tientallen elektrische auto’s die urenlang netjes hun beurt afwachtten.

‘Mensen hebben uren staan wachten’, zegt Bud van der Schrier van KPMG aan Algemeen Dagblad. ‘Bovendien mogen mensen bij extreme drukte maar een halfuur laden bij de Superchargers.’ Tesla ontkende dit principe in het verleden al meerdere keren, maar gaf wel toe dat het bestuurders in drukke periodes slechts laat laden tot de accu 80 procent vol is, om ‘iedereen een kans te geven’.

Komend weekend worden gelijkaardige files verwacht aan de laadstations van Tesla. Wie zich vlot wil verplaatsen, wordt aangeraden om zo veel mogelijk ’s nachts en in daluren te rijden en om na te kijken of het hotel waarin men logeert mogelijkheden biedt om de wagen op te laden. Een laadkabel meenemen die in een standaard stopcontact past, is een (minder efficiënt) plan B.

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in