Koning nodigt honderd Belgen uit om samen zestigste verjaardag te vieren
Foto: Photo News

Wordt u net als koning Filip op 15 april zestig jaar oud? Dan bent u welkom in het kasteel van Laken om samen met hem uw verjaardag te vieren.

Koning Filip wordt dit jaar zestig jaar oud. Speciaal voor die gelegenheid nodigt hij honderd landgenoten uit die eveneens geboren zijn op 15 april 1960. Die honderd zestigjarigen zijn samen met hun partner welkom in het kasteel van Laken voor een groot verjaardagsfeest.

Het feest gaat weliswaar niet door op 15 april zelf, want die dag is koning Filip in Kopenhagen voor de 80ste verjaardag van de Deense koningin Margrethe.

Het feest vindt daarom plaats op 16 mei. Wie ook op 15 april zestig jaar oud wordt en dat samen met koning Filip wil vieren, kan vóór 6 maart mailen naar 60@monarchie.be. De eerste honderd die reageren krijgen een officiële uitnodiging van het koninklijk paleis.

Het idee lijkt een beetje op wat de Nederlandse koning Willem-Alexander drie jaar geleden deed. Hij heette toen ter ere van zijn vijftigste verjaardag 150 Nederlanders welkom in het Koninklijk Paleis in Amsterdam die net als hij op 27 april jarig zijn én ook een kroonjaar vierden. Op die oproep kwamen destijds bijna 11.500 reacties.

In oktober vorig jaar nodigde prinses Elisabeth ook 18 jongeren uit voor haar achttiende verjaardag.