Amerikaanse waaghals sterft na crash met zelfgemaakte raket
‘Mad’ Mike Hughes. Foto: AP

‘Mad’ Mike Hughes (64) is niet meer. De Amerikaanse waaghals die met zelfgebouwde raketten wou bewijzen dat de aarde plat is, is met een zelfgemaakt tuig gecrasht.

Hughes was een fervent flat-earther. Hij geloofde dus niet dat de aarde bol is. Om dat te bewijzen wou hij met zelfgebouwde raketten naar de ruimte vliegen om van daaruit foto’s te maken van de ‘platte’ aarde.

Bij de lancering was ook een cameraploeg aanwezig van The Science Channel om de avonturen van Hughes te volgen voor het programma Homemade astronaut. In een tweet laat de zender weten dat Hughes omkwam terwijl hij ‘zijn dromen achterna ging’. Bij een van zijn vorige stunts verklaarde Highes nog dat wie ‘niet bang is voor de dood’ een ‘idioot’ is. ‘Het is ongelofelijk eng, maar niemand overleeft dit leven.’

Hughes probeerde met de raket, die met stoom aangedreven werd, tot op een hoogte van om en bij de 1.500 meter te vliegen. Op amateurbeelden is te zien hoe bij de lancering een parachute veel te vroeg werd gelost, waardoor een zachte landing onmogelijk werd. De raket crashte in de woestijn van Nevada, niet ver van het plaatsje Barstow in Californië.

In 2018 deed hij al eens een eerdere poging met een zelfgemaakte raket. Toen haalde hij een hoogte van 571 meter voor hij een harde landing maakte in de Mojavewoenstijn.

Eerder verbeterde de waaghals al het record verspringen met een limousine. In 2002 zat hij aan het stuur van een Lincoln Town Car en kon hij na een sprong van een schans 31 meter overbruggen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig