Een Belgische autocar is in de nacht van zaterdag op zondag in Duitsland betrokken bij een ongeval op de snelweg A61, nabij de stad Mainz. Volgens lokale media kwam de 29-jarige spookrijder om het leven en werden de buschauffeurs en een tweede chauffeur afgevoerd naar het ziekenhuis.

In de bus zaten 32 inzittenden, onder wie de chauffeurs. Volgens de sectororganisatie FBAA zaten de twee chauffeurs gekneld en moesten ze naar het ziekenhuis afgevoerd worden. De inzittenden waren buschauffeurs, op terugweg uit de skigebieden.

Volgens de nieuwswebsites van de regionale kranten Wiesbaden Kurier en Allgemeine Zeitung en van de regionale openbare omroep SWR werd de 62-jarige bestuurder van de bus zwaargewond afgevoerd naar het universitair ziekenhuis van Mainz, de hoofdstad van de zuidwestelijke deelstaat Rijnland-Palts. Een tweede inzittende werd volgens de nieuwswebsite eveneens zwaargewond naar een ziekenhuis in Mainz gebracht.

Zeven andere personen zijn met lichte verwondingen naar ziekenhuizen in Alzey en Bad Kreuznach gebracht. Anderen kregen ter plaatse verzorging. De informatie is afkomstig van de politie.

Het ongeval vond volgens de lokale media rond 2.40 uur plaats nabij de verkeerswisselaar van Alzey, bij de plaatsen Alzey en Albig. De snelweg was tot zowat 9 uur volledig afgezet.

Aan boord waren volgens de sectorfederatie professionele chauffeurs van het bedrijf en van andere ondernemingen. Het gaat om chauffeurs van bedrijven uit de provincies Antwerpen en Limburg. Ze hadden reizigers afgezet voor een wintersportvakantie in Italië en waren samen op de terugweg naar België. Volgens FBAA zijn 29 chauffeurs al met een andere autocar op de terugweg. Rond de middag zullen ze aangekomen zijn. Een derde chauffeur, familie van een van de gewonden, bleef ginder.