'Friends' maakt in mei eenmalige comeback
De volledige cast van Friends zal in de nieuwe aflevering te zien zijn. Foto: AFP

Na maandenlange geruchten bevestigt de cast van de reeks Friends dat ze voor een speciale aflevering nog één keer in de huid van Ross, Monica, Chandler, Joey, Phoebe en Rachel kruipen. Die zou in mei worden uitgezonden op HBO.

‘It’s happening...’, zetten Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Matt LeBlanc en David Schwimmer op hun respectieve Instagram-accounts, met een foto van hen allen uit de glorietijden van de reeks.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It’s happening... #FriendsReunion @hbomax

Een bericht gedeeld door Friends (@friends) op

‘Fans van Friends, het is officieel!’ bevestigde het streamingplatform HBO Max tegelijkertijd in een persbericht. ‘Na 15 jaar, negen maanden en talloze verzoeken van fans over de hele wereld (...) zal de cast van Friends exclusief samenkomen’ voor het nieuwe platform. De speciale aflevering zou vanaf mei te zien zijn. Over de inhoud is niets meegedeeld. Volgens eerdere geruchten zou het gaan om special van één uur, zonder een gewoon script. 

WarnerMedia kocht de rechten op de 236 afleveringen van ‘Friends’ (1994-2004) voor 425 miljoen dollar om er een van zijn premiumproducten van te maken. De serie was in 2018 de meest bekeken reeks op Netflix.

‘De reünie, vijftien jaar later, tussen Ross, Monica, Chandler, Phoebe, Joey en Rachel, dompelt ons onder in een tijd waarin vrienden - en kijkers - in realtime bijeenkwamen en we denken dat deze speciale aflevering deze geest zal doen herleven’, zei HBO Max.

Volgens de gespecialiseerde site Variety krijgt elke acteur minstens 2,5 miljoen dollar voor de aflevering. Die zal worden opgenomen in de oorspronkelijke Warner Bros.-studio’s van de serie in Burbank, in de buurt van Hollywood.