Opnieuw geen Groezrock in 2020
Het festivalterrein in 2017. Foto: mto

Het punk- en hardcorefestival Groezrock gaat dit jaar opnieuw niet door. In 2018 nam het festival al een sabbatjaar en in 2019 lokte een kleinschaligere editie niet het verhoopte publieksaantal.

Groezrock in Meerhout is de traditionele opener van het festivalseizoen, tijdens het eerste weekend van mei. Het bestaat al sinds 1992 en groeide van een lokaal evenement uit tot een tweedaagse publiekstrekker voor punk- en hardcorefans uit heel Europa.

Op zijn hoogtepunt lokte het meer dan 30.000 bezoekers, dankzij grote namen uit beide genres zoals The Offspring, NOFX, Sum 41, Refused, Rancid en Parkway Drive. Het geheel werd op die manier echter steeds zwaarder om dragen voor de nog steeds vooral op vrijwilligers draaiende organisatie. In 2018 was er daarom al een sabbatjaar en werd besloten om voortaan weer iets kleinschaliger te worden.

De editie van 2019 werd er één met weliswaar nog enkele kleppers zoals Dropkick Murphys en Millencolin, maar voorts vooral de focus op relatief onontgonnen talent. Er kwamen 13.000 mensen opdagen, wat minder was dan gehoopt.

De voorbije maanden gonsde het al van de geruchten over de editie 2020, waarvoor tot op heden nog geen namen waren bekendgemaakt.

Of dit het definitieve einde is voor Groezrock, is nog niet duidelijk. ‘We zijn achter de schermen alle opties aan het bekijken over hoe en wat in de toekomst’, zegt programmator Hans Maes. ‘Dat vergt echter tijd.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in