De wedstrijd tussen Virton en Beerschot wordt wellicht herspeeld . De Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal (GCHBP) heeft beslist de klacht van Beerschot ontvankelijk en gegrond te verklaren. Beerschot heeft dus toch gelijk gekregen na het controversiële doelpunt op vrije trap in Virton.

De Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal (GCHBP) veegt de beslissing van het Bureau Arbitrage Profvoetbal (BAP) van tafel en vraagt om de nietigverklaring van Virton - Beerschot. Dit wil zeggen dat die wedstrijd, die op 1-0 eindigde voor Virton, naar alle waarschijnlijkheid herspeeld zal worden.

Reden voor de herrie is het doelpunt van Virton. Dat kwam er nadat de club een vrije trap had gekregen. Maar terwijl de scheidsrechter nog bezig was met zijn 'vanishing spray' om Beerschot te tonen waar de ploeg het verdedigende muurtje mocht opstellen, trapte Virton snel de vrije trap en die resulteerde uiteindelijk, na wat geharrewar, in het doelpunt. 

Een gecontesteerd doelpunt want Beerschot was razend. Hoe kon de scheidsrechter goedkeuren dat Virton een vrije trap nam op het moment dat de scheidsrechter zelf nog met de voorbereidende werkzaamheden bezig was en Beerschot zich niet had kunnen organiseren?

Het Referee Department gaf achteraf toe aan Beerschot dat de scheidsrechter  een inschattingsfout had gemaakt, maar stelde dat het geen inbreuk was de spelregels. De Geschillencommissie volgt het Referee Department echter niet. En dus moet de match herspeeld worden, allicht op 2 maart. 

Onbelangrijk is dit geenszins. Westerlo, Beerschot en Virton delen momenteel immers de koppositie in 1B. 

Ondervoorzitter vanBbeerschot (en advocaat) Walter Damen ging de zaak zelf bepleiten en is tevreden met de uitspraak: 'Het is de logica zelve dat deze wedstrijd nietig wordt verklaard. Let wel: dit is de eerste keer ooit in het Belgisch voetbal. Er is geen precedent. In theorie is de enige optie om de wedstrijd te herspelen. Virton zou nog in evocatie kunnen gaan, maar dat betwijfel ik omdat ze in eerste aanleg niet aanwezig waren. We pluizen het verder uit.'