BK veldlopen afgelast door storm
Foto: BELGA

Het BK veldlopen zondag in Brussel, tevens de slotmanche van de CrossCup, gaat niet door wegens het aangekondigde stormweer. De organisatie doet er alles aan om het zondagprogramma naar het eerstvolgende weekend te verplaatsen en dus op zaterdag 29 februari of zondag 1 maart te laten plaatsvinden. De definitieve bevestiging daarvan volgt zodra alle betrokken diensten en instanties hun zegen hebben kunnen geven.

De afgelasting is het logische gevolg van de beslissing van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest - eerder vannamiddag - om alle parken in de hoofdstad tussen zaterdag- en zondagavond te sluiten uit vrees voor het aangekondigde stormweer. Het parcours van het BK loopt volledig door het Park van Laken...

Het BK moest het traditionele slotstuk van het veldloopseizoen worden. Hanne Verbruggen was favoriete bij de vrouwen, bij de mannen kondigde zich een duel op Europees topniveau aan tussen Isaac Kimeli en Soufiane Bouchikhi.

Het programma van nu zaterdag (Brussels Kampioenschap Scholenveldloop, het CrossCup Kampioenschap korte cross Masters en het BK veldlopen Masters) wordt wel afgewerkt zoals gepland. De organisatie doet er alles aan om het zondagprogramma naar het eerstvolgende weekend te verplaatsen en dus op zaterdag 29 februari of zondag 1 maart te laten plaatsvinden. De definitieve bevestiging daarvan volgt zodra alle betrokken diensten en instanties hun zegen hebben kunnen geven.