Belgian Men Hockey League hervat zondag: tien van de twaalf teams mikken nog op de top vier
Foto: BELGA

Na een winterstop van drie maanden hervat komende zondag het outdoor hockey in België. De tiende speeldag staat op het programma. De laatste outdoorduels dateren intussen van 24 november. De negende speeldag in de Belgian Men Hockey League, voorzien op 1 december, werd immers uitgesteld vanwege de vrieskou. Die speelronde zal ingehaald worden op 5 en 6 maart. In poule A is Léopold nog steeds koploper met negentien punten. De Waterloo Ducks leiden in groep B met zestien punten.

Tien van de twaalf clubs in eerste klasse hebben momenteel nog een realistische kans op deelname aan de play-offs, die voorzien zijn voor de top-4 in elke groep. Enkel Antwerp (1 punt) en Namen (0 punten) lijken behoudens een mirakel uitgeschakeld. Zij kunnen zich voorbereiden op de strijd voor het behoud.

De twee leiders nemen het zondag op tegen twee teams die nog volop moeten strijden voor een stekje in de top-4 van hun respectievelijke groep.

Het Waterloo van Red Lions Vincent Vanasch en John-John Dohmen ontvangt Dragons, dat als nummer vier met dertien punten slechts één punt voorsprong telt op nummer vijf Braxgata, dat Racing treft in Boom.

Titelhouder Léopold heeft een moeilijke verplaatsing naar Leuven voor de boeg. Simon Gougnard en co staan eveneens vierde, met één puntje voorgift op Herakles.

De kwartfinales staan op 18, 19 en eventueel 26 april (bij een beslissend derde duel) op het programma. De halve finales volgen op 1 en 3 mei en de finales op 9 en 10 mei.

De reguliere competitie eindigt op 5 april.