Nieuwe expo Modemuseum Hasselt focust op sportieve kleding
Foto: Mous Lamrabat
Het Modemuseum Hasselt bereidt een nieuwe tentoonstelling voor, die volledig in het teken zal staan van sportieve kleding. Elodie Ouédraogo en Olivia Borlée werden aangesteld als curatoren.

In de tentoonstelling 'Activewear', die op 27 juni van start gaat, wordt de belangrijke rol van sport- en vrijetijdsbesteding door de jaren heen belicht. Ze blikt terug naar de negentiende eeuw en kijkt ook naar activewear anno 2020. Volgens het museum zijn sportieve kleding en mode vandaag immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. 'Meer modehuizen werken samen met beroemde atleten, terwijl sportmerken vaak een beroep doen op bekende modeontwerpers', staat er in een persbericht.

De expo wordt geleid door twee bekende ontwerpers: Elodie Ouédraogo en Olivia Borlée, die met hun eigen label 42|54 creaties maken die binnen de term ‘activewear’ passen. De curatoren zijn niet toevallig gekozen. 'Hun liefde voor Belgische mode, hun inzet op duurzaamheid en verleden als topsporters zijn extra troeven voor de samenwerking', zegt schepen van cultuur in Hasselt, Joost Venken.