En nog meer miserie voor Lokeren: Beridze geschorst tot einde reguliere competitie
Foto: GMAX AGENCY

Sporting Lokeren kan in de play-downs opnieuw rekenen op Giorgi Beridze, die wel de resterende twee speeldagen van de reguliere competitie in 1B geschorst is. De Geschillencommissie legde de spits van de rode lantaarn dinsdag drie speeldagen schorsing (waarvan twee effectief) op. Beridze moet ook 1.250 euro boete betalen.

Lokeren beëindigde de thuismatch tegen Virton (0-2 nederlaag) met negen spelers, na rode kaarten voor Tracy Mpati en Giorgi Beridze. De tweede werd helemaal in het slot van de match uitgesloten wegens natrappen richting Virton-middenvelder Glenn Claes. Nadien zocht de aanvaller van de geplaagde Waaslanders nog de confrontatie op met enkele tegenstrevers.

Een reactie uit frustratie, legde Beridzes advocaat Sofie De Groote in de disciplinaire zitting uit, deels ingegeven door de sportieve en financiële malaise waarin de Tricolores zich bevinden. “Maar dat kan geen excuus zijn voor het gedrag. Na de feiten vertoonde Beridze nog haantjesgedrag. Een confrontatie met spelers van Virton werd vermeden door de scheidsrechter”, aldus de Geschillencommissie in zijn vonnis.

Het Bondsparket eiste vier speeldagen schorsing, maar gezien het gunstige disciplinaire verleden van Beridze kwam hij ervan af met twee effectieve speeldagen schorsing. Hij mist de twee laatste speeldagen van de reguliere competitie, tegen Roeselare en Beerschot. In de play-downs, waartoe Lokeren definitief veroordeeld is, kan coach Stijn Vreven opnieuw een beroep doen op de aanvaller.

Lokeren aanvaardde het schikkingsvoorstel voor Mpati, die uitgesloten werd omdat hij aan de noodrem trok. De rechtsachter is één speeldag geschorst en mist de match in Roeselare van komende zaterdag. (belga)