Nieuwe eigenaar tv-rechten Eleven Sports begint zonder akkoord van Antwerp aan voorbereiding
Foto: Photo News

Eleven Sports heeft ‘na constructief overleg’ met de Pro League beslist om ook zonder de steun van alle 24 profclubs de voorbereiding voor volgend seizoen op te starten. “We hopen dat Antwerp de komende dagen nog aansluit bij de 23 andere teams”, klinkt het bij de sportzender. Tot ook Antwerp zich aansluit bij de collectieve verkoop van de rechten, is de deal evenwel niet rond.

LEES OOK. Eleven Sports haalt voetbalcontract binnen: verandert er iets voor de kijker? Wordt het duurder? En wat met de samenvattingen?

De collectieve verkoop was een van de voorwaarden zoals beschreven in de tender. Omdat AA Gent maandag alsnog instemde met de exclusieve toewijzing van het voetbalcontract aan Eleven Sports, moet enkel nog Antwerp overtuigd worden.

“We zijn bijzonder verheugd dat Gent zich bereid heeft verklaard de mediarechten collectief te verkopen. Dit stelt ons in staat de voorbereiding op het volgende seizoen, samen met de Pro League, op te starten”, klinkt het bij Eleven Sports. “Wij hopen dat ook Antwerp zich in de komende dagen zal scharen achter de beslissing van de andere 23 clubs.”

Dinsdag werden alvast de krijtlijnen voor de samenwerking in de komende vijf seizoenen (periode 2020-2025) uitgetekend. Nu kunnen beide partijen starten met de voorbereiding op volgend seizoen. De overeenkomst is pas echter pas helemaal rond als ook Antwerp, dat een groter deel van de koek wil, zich akkoord verklaart met de collectieve verkoop.